Slo-info

Kaj je ARDF IARU Region 1 Championships?

To je prvenstvo v Amaterski Radio Goniometriji (ARG). Po domače povedano je to “Lov na lisico”. S tujko to dejavnost označujemo z ARDF (Amateur Radio Direction Finding). Je športno tehnična disciplina, kjer tekmovalci v naravi s pomočjo posebnih radijskih sprejemnikov iščejo skrite oddajnike oziroma lisice. Cilj je čim hitreje najti vse oddajnike in priti v cilj. Prvenstva se udeležujejo reprezentance iz 1. Regiona IARU (International Amateur Radio Union) v katerega spadajo države iz Evrope, dela Azije in Afrike. Pričakuje se od 300 do 400 tekmovalcev in nekaj gostov. Organizira se vsako drugo leto, izmenjaje s svetovnim ARDF prvenstvom.

Kdaj bo potekalo 22. ARDF IARU Region 1 prvenstvo?
Prvenstvo bo potekalo na Rogli od 2. do 8. septembra. Organizator je Zveza radioamaterjev Slovenije.

Kako lahko pomagam?
Si zainteresiran za pomoč in vsaj malo poznaš ta šport ter želiš preživeti teden v prijetnem okolju Rogle v prijetni druščini radioamaterjev? Potem se čim prej oglasi na spodnji mail.

Kako bolj spoznam to tekmovalno disciplino?
Vsako leto so tekmovanja, ki se odvijajo preko celega leta v različnih krajih po državi. Organizirajo jih različni radioklubi. Tekmovanja se odvijajo na dveh radioamaterskih frekvenčnih obsegih: na KV – 3,5 MHz in UKV – 144 MHz.
Več informacij najdeš na ARG spletni strani arg.hamradio.si